ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ Μ.-Α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Aκόμη μία σημαντική διάκριση που κέρδισε ο Πρύτανης του Ιδρύματός μας, Καθηγητής κ. Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος για το ακαδημαϊκό και ερευνητικό του έργο.

Στον Πρύτανη απονεμήθηκε από το University of Texas MD Anderson Cancer Center το βραβείο του πιο πολύτιμου αποφοίτου του πανεπιστημίου για το 2020 (MD Anderson Distinguished Alumnus, όπως είναι ο τίτλος του βραβείου), βραβείο που απονέμεται για πρώτη φορά σε Έλληνα απόφοιτο του πανεπιστημίου.

Το ετήσιο αυτό βραβείο θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά το 1980 από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων MD Anderson. Είχε ως σκοπό την ιδιαίτερη αναγνώριση του έργου και της συνεισφοράς του αποφοίτου στον τομέα του.

Ο αποδέκτης αυτού του βραβείου επιλέγεται από υποψηφιότητες που λαμβάνει ο Σύλλογος Αποφοίτων με την προϋπόθεση οι υποψήφιοι να έχουν εκπαιδευτεί στο Αντικαρκινικό Κέντρο MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Όπως είναι γνωστό ο Καθηγητής κ. Δημόπουλος, Παθολόγος με εξειδίκευση στην αιματολογία και την ογκολογία, εκτός από το κλινικό του έργο, έχει και σημαντικό ερευνητικό έργο, το οποίο του έχει εξασφαλίσει μεγάλες διεθνείς διακρίσεις και δικαίως μία θέση μεταξύ των επιστημόνων που ασκούν τη σημαντικότερη επιρροή στον τομέα τους παγκοσμίως.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου, όπου θα του δοθεί η ευκαιρία να εκφωνήσει την κεντρική ομιλία με θέμα πάνω στους τομείς εξειδίκευσής του.